Felicitaskerk

HH. Nicolaas Pieck en Gezellen Parochie

Waarschuwing: internetcriminelen die zich uitgeven voor pastoor

Waarschuwing: internetcriminelen geven zich in e-mails uit voor pastorale beroepskrachten in een poging om de ontvanger aan te sporen geld over te maken. De afgelopen week zijn twee incidenten in ons bisdom gemeld. Gebleken is dat criminelen gebruik maken van bijvoorbeeld Gmail om een nieuw e-mailadres aan te maken dat er geloofwaardig uitziet. Vanuit dit e-mail­a­dres versturen ze een bericht waarin ze bij­voor­beeld zeggen de pastoor te zijn. Het nep e-mailadres wijkt vaak maar heel weinig af van het echte e-mailadres van de pastoor.

De pastoor zal nooit via e-mail om geld vragen, dit soort boodschappen zijn dus altijd nep. In het geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met de kerk.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.rkkerk.nl/avg-nieuws-internetcriminelen-geven-zich-opnieuw-uit-voor-pastorale-beroepskrachten/

Reacties zijn gesloten.