De kerk wordt weer opengesteld

We zijn heel blij dat we u kunnen meedelen dat vanaf zondag 14 juni onze kerk weer open is voor kerkdiensten. Helaas zijn er wel een aantal voorwaarden omdat we ons moeten houden aan de regels van RIVM. Wij vragen uw begrip hiervoor.

1. Iedereen wordt verzocht op de trappen en in de kerk 1 ½ meter afstand te bewaren.
  2. Er kunnen maar 30 personen in de kerk toegelaten worden.  Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar beheercommissie@felicitaskerk.nl of bellen naar 0181-633450 (Annelies van Zomeren). Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken. Zaterdagmiddag 12.00 sluit de aanmelding. U kunt zich maar voor 1 week tegelijk opgeven, zodat andere mensen ook aan de beurt kunnen komen.
  3. Zonder aanmelding vooraf kunnen wij u helaas geen toegang verlenen.
  4. Wij gaan er vanuit dat u thuis blijft als u gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op Corona. Ook als u zich al heeft aangemeld.
  5. Er is een looproute waar iedereen zich aan moet houden. De ingang is aan de liftzijde van de kerk. Probeert u zo veel mogelijk gebruik te maken van de buitentrap; indien dit niet mogelijk is mag u gebruik maken van de lift.  De uitgang is aan de Mariakapelzijde. De Mariakapel is gesloten.
  6. Uw jas kunt u kwijt op uw stoelleuning. Helaas mag de kapstok niet gebruikt worden.
  7. Indien u een kaarsje wilt laten branden, kunt u dit van te voren opgeven (bij aanmelding of bij de koster van dienst). De koster zal namens u dan een kaars opsteken.
  8. U krijgt een plaats toegewezen. Wanneer er meerdere personen uit een gezin aanwezig willen zijn, kunt u dit bij aanmelding doorgeven. Wij zullen dan zorgen voor stoelen naast elkaar. Verder dienen alle stoelen op hun plaats te blijven staan. Deze zijn door ons al op 1 ½ meter gezet.
  9. Het balkon op de 2e verdieping is afgesloten zolang er niet meer dan 30 personen aanwezig mogen zijn.
  10. Bij de ingang kunt u uw handen reinigen met de daarvoor aanwezige handgel. Dit is verplicht wanneer u de H. Hostie wilt ontvangen. Het wijwatervat is niet aanwezig, u kunt dus bij binnenkomst geen kruisteken maken met wijwater.
  11. Voorlopig is zingen nog niet toegestaan. Ook hardop meezingen met een melodie die de organist op dat moment speelt, is niet toegestaan.
  12. Vanwege de hygiëne wordt de H. Communie niet op de tong uitgereikt. Indien u de H. Communie niet op uw blote hand wilt ontvangen, zult u zelf voor een schone witte zakdoek o.i.d. moeten zorgen, waarin u de hostie dan krijgt aangereikt.
  13. Tijdens de viering zal er geen collecte zijn. Na afloop staat er bij de uitgang een mand waarin u uw bijdragen kunt deponeren.
  14. Helaas is koffiedrinken na afloop nog niet mogelijk in de Schaapskooi. Natuurlijk mag u na afloop even bijpraten met de andere kerkgangers die u al lang niet heeft gezien. Doet u dit op een veilige plek op de parkeerplaats en houdt u uiteraard dan ook de 1 ½ meter afstand in de gaten.