Adventsactie 2019: Help jij de Santa Rita parochie?

Het is weer advent: de voorbereidingstijd van het Kerstfeest. God nodigt ons uit om ons geloof in de Boodschap van zijn Zoon Jezus te onderzoeken. Maar advent is ook de tijd van onze adventsactie. Ook dit jaar helpen we de parochie Santa Rita in Brazilië.

Onze droom
De parochie Santa Rita bouwt momenteel een buitenschoolse opvang voor kansarme kinderen. Deze opvang krijgt de naam ‘Nosso Sonho’, wat ‘Onze Droom’ betekent. Door de opvang kunnen de ouders en opvoeders van de kinderen met een gerust hart gaan én blijven werken. Zo helpt de parochie de droom en toekomst van de kinderen veilig te stellen.

Vertraging
Maar dan moet de opvang wel klaar zijn voor de tweede helft van januari. Dan begint in Brazilië het nieuwe schooljaar. Zoals zo vaak, wegen de laatste loodjes het zwaarst. Ondanks alle lokale inspanningen en bijdragen uit de eigen parochie, gemeente en samenleving loopt de bouw niet zoals gepland.

De adventsactie
Daarom doen we een beroep op uw solidariteit tijdens de advents- en kerstcollectes in onze kerk. Met uw bijdrage kan de parochie Santa Rita extra bouwvakkers inhuren om de bouw te versnellen. Zo maakt u de ‘droom’ van de Santa Rita parochie waar. Namens de parochie, de kinderen en de ouders: alvast bedankt!