Uitnodiging: tentoonstelling van Jaap Min

Van 1 juni tot en met 22 september kunt u een omvangrijke tentoonstelling van Jaap Min bezichtigen in Museum Belvédère in Heerenveen. De glazenier van ons mooie glas-in-loodraam presenteert hier zijn oeuvre. Zijn zoon, Martin, nodigt ons allemaal uit om te komen.

Het jaar van Min
Met de restauratie van een wandkleed en de blijvende presentatie in het provinciehuis in Den Bosch, twee religieuze boeken met onbekende schetsen als illustraties en de verschijning van een biografie, is 2019 nu al het jaar van Jaap Min (1914-1987). Nu komt daar ook de tentoonstelling in Belvédère bij.

Over de expositie
Museum Belvédère vestigt de aandacht op het bijzondere oeuvre van Jaap Min. De expositie omvat een ruime selectie olieverfschilderijen en werken op papier. Het belangrijkste thema: de polderlandschappen rond Bergen. Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide monografie met teksten van Doeke Sjiens, Keester Freriks een Han Steenbruggen.

Uitnodiging
De familie van Min draagt onze kerk nog altijd een warm hart toe en nodigt ons allemaal uit om de tentoonstelling in Belvédère te bezoeken. Bent u geïnteresseerd? Via deze link vindt u alle praktische informatie over de tentoonstelling (inclusief adres en openingstijden van het museum).